FLO

'TIJDLOOS EN VROUWELIJK’

 

Het werk dat ik maak is elegant, vrouwelijk en tijdloos. Mijn juwelen zijn stuk voor stuk handgemaakt en vervaardigd uit duurzame materialen waardoor ze jaren meegaan. Ik werk voornamelijk in zilver, goud en goud verguld. Kleur voeg ik toe door te werken met edelstenen of andere  waardevolle materialen.
Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat mensen zich kunnen herkennen en identificeren met een juweel. Dat ze met een juweel hun outfit kunnen vervolledigen en zichzelf zijn.
Ik laat mij voornamelijk inspireren door mijn omgeving: vrienden, familie, natuur, reizen, cultuur... Mijn juwelen komen tot stand aan de hand van tekeningen en maquettes. Maar vaak ook door gewoon achter mijn werkbank te gaan zitten en te beginnen. 
 
Een vorm die regelmatig terug komt is de cirkel, dit is een vorm die me intrigeert door sierlijkheid, vrouwelijkheid en elegantie. 

 

 ‘FLO'

                

 

                 

Ik ben Flo en ik ben designer en maker van de juwelen die je hier terug vindt in mijn  webwinkel.
Al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door het creëren van juwelen. Zo had ik  op de middelbare school een mobiel ‘winkeltje’ en verkocht ik mijn juwelen aan vriendinnen en familie. 
Later heb ik gekozen om een technische opleiding als goudsmid te volgen waar ik mijn vaardigheden leerde. Om mijn kennis te vervolledigen heb ik een 2de opleiding gevolgd in Sint Lucas te Antwerpen: ‘Juweelontwerp en Edelsmeedkunsten’. 
Tijdens mijn studie aan de Hoge school is het juwelenmerk 'Flo De Nyn' ontstaan. Onder deze naam ontwerp, maak en verkoop ik mijn juwelen. Ik ben 3 jaar geleden begonnen met het organiseren van juweelavonden. Op zo een moment kunnen mensen mijn  juwelen bewonderen, passen en kopen. Het is een enorm fijn concept!
Naast mijn deeltijdse job start ik nu mijn eigen webwinkel. 
Kijk rustig rond en als je vragen hebt twijfel niet om een mailtje te sturen naar info@flodenyn.be. 
Liefs,
Flo